4 Haziran 2012 Pazartesi

Bitkisel Cilt Bakımı


Sivilce tedavisi, cilt temizliği, zararlı güneş ışınlarına karşı koruma gibi cildinizin temel ihtiyaçlarını karşılamak için bitkisel yağlardan faydalanabilirsiniz. 
Hassas ve alerjik ciltlerin güvenle kullanabileceği bitkisel yağlardan biridir. Cildi derinlemesine temizlerken sıkılaştırıcı özelliğiyle daha gergin bir cilde sahip olmanıza yardımcıdır.
Cildinizin daha parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olan papatya yağı; hassas ciltlerde kullanım için uygundur.
Siyah noktaların temizlenmesini ve düzenli kullanımda yeni oluşumun engellenmesini sağlayan limon yağı, tonik olarak da kullanılabilir. Yağlı ciltler için arındırıcı ve yağ dengesini düzenleyici özelliğe sahiptir.

İçerdiği A vitamini ve beta karoten etkisiyle cildinizi zararlı güneş ışınlarına karşı korur ve güneş yanıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Cilde doğal bir bronzluk kazandırır.
Cilt için faydalı C vitaminin içeren portakal yağı; parlak ve genç bir cilde sahip olmanıza yardım eder. Makyaj temizliği sonrasında tonik olarak kullanılabilir.
Hamilelik sırasında oluşan cilt çatlaklarına karşı faydalıdır. Yoğun nemlendirme özelliği sayesinde dudak çatlaması ve cilt kurumasını giderir.
Cilt temizliği için idealdir. Akneleri temizler, cilde canlılık verir. Yaşlanma ile ortaya çıkan kırışıkları giderir. Nemlendirici özelliğe sahiptir.
Cilt yüzeyindeki ölü derileri temizlemek ve parlak bir cilde sahip olmak için temel yağlarla karıştırılıp masaj yaparak cilde uygulanabilir.
Ciltteki kan akışını hızlandırır ve temizleyici özelliğe sahiptir. Sivilcelerin hızla iyileşmesini sağlar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder